Houten vs. aluminium markiezen

Markiezen hebben hun eigen stijl en allure. Vroeger werden de frames van markiezen van hout gemaakt. Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor een aluminium frame voor de markiezen gekozen. Aluminium combineert namelijk de klassieke uitstraling van een traditionele markies met het comfort van moderne materialen. Aluminium vs. houten markiezen, wij zetten in dit blog de voor- en nadelen voor je op een rij.

Houten markiezen

Houten markiezen hebben een klassieke uitstraling. Dit is dan ook het voordeel van houten markiezen. Je ziet deze vaker bij monumentale panden of boerderijen. Een authentieke en klassieke houten markies past beter bij de uitstraling van dat soort panden. Een markies met een houten frame is vaak gemaakt van hardhout, grenenhout of vurenhout. Het nadeel van houten markiezen is dat ze meer onderhoud nodig hebben. Als je lang van je houten markiezen wil genieten zal regelmatig onderhoud nodig zijn. Hout is bovendien niet zo duurzaam als aluminium.

Houten markiezen opnieuw bekleden

Heb je houten markiezen, maar is het zonweringdoek aan vervanging toe? Houd er rekening mee dat zeer waarschijnlijk niet alleen het doek aan vervanging toe is, maar ook het houten frame. Hout zal, na lange tijd blootgesteld te zijn geweest aan verschillende weerelementen, hersteld moeten worden. Er kunnen rotte plekken zijn ontstaan en het hout zal wellicht opnieuw geschuurd en gelakt moeten worden. Prijstechnisch kan het interessant zijn om over te stappen op een aluminium frame. Een aluminium markiesframe kan namelijk hergebruikt worden.

Aluminium markiezen

De tweede optie is een aluminium frame voor de markiezen. Een groot voordeel van een aluminium frame voor de markiezen is dat dit materiaal erg duurzaam is. Het heeft weinig onderhoud nodig en gaat lang mee! Je hoeft alleen het frame af te nemen met een vochtige doek en de markiezen zijn weer schoon. Daarom hebben wij ervoor gekozen uitsluitend aluminium markiezen aan te bieden. Het nadeel van aluminium is wel dat het een modernere uitstraling heeft. Een aluminium markies zal dan ook niet bij elke woning passen. Je ziet deze markiezen veel bij nieuwbouwwoningen.

Heb je een boerderij of monumentaal pand? Dan zijn houten markiezen een goede optie. Voor alle andere woningen is aluminium vaak de beste keuze!

Winterkorting bij Van den Hatert

Wij hebben een leuke actie de komende wintermaanden. We geven winterkorting (van oktober t/m maart) op het herbekleden van je markiezen! Dit geldt voor zowel houten als aluminium markiezen. En wellicht is het meteen een mooi moment om je houten markiezen te vervangen door duurzame aluminium exemplaren. Heb je interesse in aluminium markiezen voor je woning? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie! Wij staan klaar om je te adviseren.