Hoe kan je horren schoonmaken?

Hoe maak je horren schoon?

Nu de temperaturen weer oplopen hebben we het liefst de hele dag onze ramen en deuren open staan. Om de vele insecten en pollen buiten te houden zijn horren ideaal. Je kan alles open laten staan en heerlijke frisse lucht binnenkrijgen. Maar hoe maak je de horren goed schoon?

Zo maak je horren schoon!

Je zou het zo vergeten, maar je kunt het beste met regelmaat je horren schoonmaken. Na verloop van tijd zullen er allerlei dingen aan je hor zijn gaan kleven, dat wil je natuurlijk niet. Het lijkt een hele klus om horren te reinigen, maar gelukkig is dat niet zo. Je bent er vrij snel mee klaar! Je hoeft alleen deze twee stappen te volgen en je horren zullen er weer als nieuw uitzien.

  • Maak de randen schoon

Heb je een rolhor of een plisséhor? Maak eerst de randen schoon waar de hor overheen schuift. Hier kan zand, stof en ander vuil in opgehoopt zijn. Doe dit eenvoudig met de stofzuiger. Krijg je het toch niet helemaal schoon? Maak een doekje nat met lauw water. Op deze manier kan je alle viezigheid eruit krijgen

  • Maak de hor schoon

Nu kun je de hor zelf schoonmaken. Ook hiervoor kan je de stofzuiger gebruiken. Zet de zuigkracht lager om de hor niet te beschadigen en ga voorzichtig, eventueel met een speciaal opzetstuk, over de hor heen. Werk van boven naar beneden. Krijg je het niet helemaal schoon omdat de hor wat plakt? Gebruik een zachte borstel en lauw water.

Laat de horren nu nog even nadrogen en je kunt weer genieten van frisse lucht in huis!

Horren schoonmaken, hoe doe ik dat?

Geen zin in een grote schoonmaak?

Als je geen zin of tijd hebt om deze stappen te doorlopen kun je ook heel snel je horren schoonmaken met een kledingroller. Dit doe je door de roller voorzichtig over het gaas heen te rollen. Stof en vuil zal eraan blijven plakken en jij bent nog sneller klaar met de schoonmaak!

Heb je nog geen horren voor je ramen en deuren? Van den Hatert kan je helpen om het beste model hor te kiezen voor bij jou thuis! Vraag een vrijblijvende offerte aan of kom langs in de showroom om de mogelijkheden te bespreken.