Lamellendaken: een overkapping met verstelbare zonwering

Lamellendaken: een overkapping met verstelbare zonwering

Nu de zon nog steeds schijnt wil je natuurlijk graag buiten in je tuin zitten. Lekker in de zon genieten met een goed boek bijvoorbeeld. Een echt vakantiegevoel. Maar de zon kan af en toe fel schijnen waardoor je wellicht de schaduw op wil zoeken. Met een overkapping met lamellendak kun je gewoon blijven zitten en de lamellen kantelen om schaduw te creëren. Lees in dit blog welke voordelen lamellendaken nog meer hebben!

Lamellen overkapping aan huis

Een overkapping is vaak óf gesloten óf open. Lamellendaken voor je overkapping bieden het allebei! Dit zorgt ervoor dat je het hele jaar door kunt genieten van het buitenleven. De kantelbare lamellen kunnen dus open én dicht gemaakt worden. Hierdoor kun je op zonnige dagen heerlijk van de zon en buitenlucht genieten en op regenachtige dagen kun je de lamellen sluiten voor een waterdicht terras. De overkapping aan huis kan bijvoorbeeld ook met glazen schuifwanden afgesloten worden om een tuinkamer te creëren.

Pergola met lamellendak

De lamellendaken overkapping kan zowel aan het huis vastgemaakt worden als vrijstaand in een open vlak geplaatst worden. Een vrijstaande overkapping kan een pergola met lamellendak zijn. De lamellen van de overkapping zijn van aluminium gemaakt. Dit geeft een moderne en chique uitstraling, maar ook bij een landelijke woning misstaat het niet. Omdat het een minimalistisch design is past het juist perfect bij elke woning.

lamellendaken

Voordelen aluminium lamellendak

Lamellendaken hebben veel voordelen. Wij noemen ze graag:

  • Waterdicht: wanneer de lamellen dicht zijn, zijn ze waterdicht en kun je dus altijd buiten zitten en genieten van het buitenleven.
  • Met de zon meedraaien. Lamellendaken kun je in de gewenste richting draaien. Je kunt ervoor kiezen om de hele dag in de zon of schaduw te zitten. Jij bepaalt zelf de lichtinval. 
  • Verkoeling: wanneer het lamellendak open is krijg je een constante stroom aan frisse lucht. Bovendien stijgt warmte op. Deze verdwijnt dan ook makkelijk weer uit je overkapping of tuinkamer.
  • Eenvoudige bediening van de lamellen. Je kunt in een handomdraai de perfecte lichtinval creëren.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van lamellendaken? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.