Optimaal genieten van een gesloten overkapping

Om het hele jaar door optimaal te kunnen genieten van je tuin is een gesloten overkapping ideaal. Je kunt hierdoor in de winter comfortabel en heerlijk warm buiten zitten. Bovendien is een gesloten overkapping met zonwering perfect voor de warme dagen. Lees er hier meer over!

Waarom kiezen voor een gesloten overkapping?

Een gesloten overkapping heeft veel voordelen. Zoals hierboven al was gezegd, met een overkapping die aan alle kanten dicht is kun je het hele jaar door genieten in je tuin. Je hebt geen last van de vele verschillende de Nederlandse weersomstandigheden zoals regen, hagel en harde wind. Je bent in je overkapping goed beschermd. 

Mogelijkheden van een overkapping

Met een overkapping die aan de zijkanten en voorkant dicht is hoef je niet permanent afgesloten te zijn van je tuin. Je kan er ook voor kiezen om glazen schuifwanden in de overkapping te plaatsen. Hou er wel rekening mee dat wanneer de zon schijnt een grote hoeveelheid glas ervoor kan zorgen dat de temperatuur binnen de overkapping snel stijgt. Dit kan voorkomen worden met passende zonwering. Bijvoorbeeld een rolluik of solar screen om de zon tegen te houden wanneer deze in de zomer fel naar binnen schijnt. Op deze manier ben je op warme dagen altijd verzekerd van een koele overkapping. 

Je kan er ook voor kiezen om een aluminium veranda te plaatsen, vast aan je woning of vrijstaand in je tuin, en deze af te sluiten met (screen) zonwering. Hierdoor kun je de zijkanten van de overkapping naar wens open en dicht doen. Een mooie toevoeging is een lamellendak. Met deze constructie van aluminium kan je zelf bepalen hoeveel zonlicht je binnenlaat in de gesloten overkapping. Naast dat je zelf de lichtinval kan bepalen, wordt met een lamellendak ook regen geweerd. 

Meer weten over een gesloten overkapping?

Er is altijd een gesloten overkapping die bij jouw woning, wensen en behoeften past. Wil je meer informatie hierover? Neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder.