Pergola met zonwering: een aanvulling voor het terras

Nu de zon weer steeds meer gaat schijnen, kunnen we steeds vaker in de tuin zitten. En alhoewel het heerlijk is om in de zon te zitten, is het ook fijn om een beschutte plek met schaduw te hebben. Zo kan je gezellig met familie en vrienden buiten op het terras zitten zonder te verbranden of last te hebben van de zon. Heeft jouw terras nog geen zonwering? Dan is een pergola met zonwering misschien wel iets voor jou! 

Wat is een pergola?

Een pergola is een overkapping gemaakt van palen met daar bovenop horizontale balken. Meestal wordt dit gemaakt van hout of metaal. Dit kan verschillende doelen hebben, je kan hem laten begroeien met klimplanten of gebruiken als overkapping voor het terras. Een pergola met zonwering is ook een terrasoverkapping, maar heeft als doel om een schaduwplek te creëren. Deze heeft geen balken bovenop, maar een horizontale zonwering. Een pergola kan zowel tegen het huis aan, als op een vrije plek in de tuin geplaatst worden. 

pergola met zonwering

Voordelen pergola met zonwering

Een pergola met zonwering heeft verschillende voordelen. We noemen er graag een aantal:

  • Een beschutte plek tegen de zon: de zonwering houdt de zon en fel licht tegen. Ook creëert het een grote schaduwoppervlakte. 
  • Privacy: door een pergola op het terras te plaatsen, kan je beschut en uit het zicht zitten.
  • Waterwerend: door een waterwerend zonweringsdoek kan je zelfs bij lichte regen buiten blijven.
  • Mooie toevoeging aan de tuin: het terras krijgt een upgrade met een mooie pergola.
  • Dimbare verlichting mogelijk: zo kan je zowel overdag als in de avonden buiten zitten.  

Daarnaast heb je keuze uit verschillende kleuren, profielen, doeksoorten en vele andere extra’s. Het is ook mogelijk om een extra geïntegreerd doek te plaatsen, dat verticaal uitrolt. Dit is perfect voor een laagstaande zon.

Heb je interesse in een pergola met zonwering? We realiseren dit graag voor je! Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. Je bent ook van harte welkom in onze showroom in Ochten. Hier staan we voor je klaar met vrijblijvend advies!