Pergola zonwering: waterdicht en zonwerend

In de lente en zomer kan het prachtig weer zijn, maar het kan in Nederland ook erg wisselvallig zijn. Hoe fijn het is dan om alsnog in de tuin te kunnen genieten? Met een pergola zonwering kan je bij verschillende weersomstandigheden nog steeds buiten zitten. Het geeft niet alleen een beschutte plek tegen de zon, maar is ook waterdicht! 

Pergola zonwering

Een pergola is een overkapping met staanders van bijvoorbeeld hout, aluminium of metaal. Je kan een aantal horizontale houten balken op de pergola maken en hem bijvoorbeeld laten begroeien met klimplanten. Maar je hebt ook een pergola met doek. Een effectieve zonwering voor bijvoorbeeld je terras! Je kan een pergola tegen de woning aan plaatsen, als verlengstuk van de woning. Maar je kan hem ook tegen de veranda plaatsen of los in de tuin. Onder de pergola wordt vaak een gezellige zithoek met bijvoorbeeld loungebanken gecreëerd, waar je ongestoord kan genieten van je tuin en het buitenleven.

pergola zonwering waterdicht

Waterdicht en zonwerend

Een pergola heeft diverse voordelen: een pergola valt onder zonwering, het geeft dus een beschutte plek tegen de felle zon en creëert een plek waar je in de schaduw kan zitten. Daarnaast is een pergola ook waterwerend. Dit betekent dat je bij (lichte) regen gewoon buiten blijven zonder nat te worden. En een pergola is windvast, waardoor je ook minder last hebt van de wind. Kortom: bij verschillende weersomstandigheden kan je gewoon lekker buiten blijven zitten.

Bij heftige regenval of zware windstoten is het niet aan te raden om de pergola te gebruiken. Maar dan zit je waarschijnlijk toch liever binnen!

Wil jij ook optimaal genieten van je tuin met een pergola zonwering die waterdicht is? Of ben je benieuwd naar andere zonweringen die ook waterdicht zijn? Kom gerust eens langs in onze showroom in Ochten of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!