Rolluiken op zonne-energie: nadelen vs. voordelen

Rolluiken op zonne-energie: nadelen vs. voordelen

Twijfel je over de aanschaf van rolluiken op zonne-energie? De vakmannen van Van den Hatert Zonwering en Kozijnen hebben veel ervaring. Zij horen van potentiële klanten steeds een aantal veronderstelde nadelen terugkomen. Voor een compleet overzicht hebben we vier van de meest gehoorde nadelen voor je op een rij gezet (en waarom ze niet waar zijn). Lees snel meer over rolluiken op zonne-energie: nadelen vs. voordelen.

Rolluiken op zonne-energie

Vier veel gehoorde nadelen van rolluiken op zonne-energie (en waarom ze niet waar zijn)

1. Solar rolluiken werken niet als de zon weinig of niet schijnt

Het is zeer begrijpelijk om je af te vragen of rolluiken op zonne-energie verstandig zijn met het onvoorspelbare Nederlandse weer. Onze rolluiken op zonne-energie, ook wel solar rolluiken genoemd, zijn van iD Solar van Bubendorff en deze hebben een accu! De accu van deze rolluiken laadt niet alleen op bij zonlicht, maar normaal daglicht is al voldoende. Daardoor werken de rolluiken het hele jaar door, dag in dag uit. De oriëntatie van de ramen (Noord, Oost, Zuid of West) maakt eveneens niet uit. Deze solar rolluiken werken altijd.

2. Rolluiken op zonne-energie zijn niet veilig

Veiligheid is misschien nog wel het belangrijkste! Wanneer de rolluiken gesloten zijn, zijn ze volledig vergrendeld en kunnen ze niet opgetild worden. In het geval van stroomuitval of als er brand uitbreekt, blijven de rolluiken van iD Solar ook werken. Deze rolluiken werken altijd en zijn dus compleet veilig.  

3. Rolluiken op zonne-energie zijn moeilijk te installeren

Er komt veel kijken bij de plaatsing van rolluiken. De rolluiken op zonne-energie zijn echter niet aangesloten op het stroomnet. Dit betekent dat er geen bedrading door de muren en woning heenloopt. Aangezien de solar rolluiken draadloos zijn, zijn deze gemakkelijk te plaatsen. Er hoeft geen gat in de muur geboord te worden voor de kabel. Dit zorgt ervoor dat de rolluiken snel gemonteerd zijn. Er zijn zelfs maar 4 tot 6 schroeven nodig om ze vast te zetten! 

4. Solar rolluiken sluiten alles af

Het klopt inderdaad dat rolluiken je ramen en deuren compleet afsluiten. Hierdoor kun je niet naar buiten kijken. Wil je wel de veiligheid van rolluiken, maar niet compleet afgesloten zijn van de buitenwereld? Dan hebben wij een oplossing: rolluiken op zonne-energie mét kantelbare lamellen. Met deze solar jaloezierolluiken kun je zelf de lichtinval, ventilatie en zoninval bepalen. Dit zorgt voor meer wooncomfort en minder energieverbruik. Wel zo fijn in deze tijden!

Rolluiken op zonne-energie: nadelen, ze zijn er eigenlijk niet. Ben jij na het lezen van deze blog overtuigd van de voordelen van solar rolluiken? Kijk hier voor meer informatie over rolluiken op zonne-energie en vraag een vrijblijvende offerte aan. Of kom langs in onze showroom om ze te bekijken.

Wil je geen rolluiken maar liever een zonwerende screen? Ook deze zijn verkrijgbaar op zonne-energie!

Wil jij deze rolluiken plaatsen?