Tuinkamer aanbouw aan huis

Tuinkamer aanbouw aan huis

De zomer loopt op zijn einde en de zon laat zich steeds minder zien. Wil je toch van je tuin blijven genieten? Het liefst het hele jaar door? Kies voor een tuinkamer aanbouw aan huis! Een tuinkamer heeft zijn eigen stijl en charme. Door de vrijwel onbeperkte mogelijkheden kun je een tuinkamer helemaal naar je eigen wensen en behoeften inrichten. Wij vertellen je in dit blog meer over de verschillende opties voor een tuinkamer aanbouw!

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is een overkapping aan huis die volledig afgesloten kan worden, maar de ruimte is niet geïsoleerd. Er kunnen zij- en voorwanden in geplaatst worden waardoor de tuinkamer aanbouw helemaal afgesloten kan worden. Hierdoor ben je het hele jaar door beschermd tegen wisselvallig en onaangenaam weer. De tuinkamer is dus een aanbouw die tegen de gevel van je huis wordt gemonteerd. Het frame van onze tuinkamers is gemaakt van aluminium. Hierdoor heb je keuze in de vormgeving en kleur. Ook zijn er meerdere mogelijkheden wat betreft het dak!

tuinkamer aanbouw

Tuinkamer aanbouw met schuifwanden

Met een glazen schuifwand in je tuinkamer creëer je het gevoel van een serre. Het unieke hieraan is dat de glazen wanden bijna compleet weggeschoven kunnen worden. Zo verlies je geen tuingevoel. De onderrail van de schuifwanden kan ingebouwd en verwerkt worden tussen de terrastegels. Op die manier ontstaat een bijna drempelvrije overgang van binnen naar buiten. Een glazen schuifwand kan ook achteraf nog in je tuinkamer geplaatst worden. Niet alleen in aluminium tuinkamers, maar ook in een tuinkamer van kunststof en hout.

Tuinkamer met lamellendaken

Een lamellendak geeft je tuinkamer aanbouw een chique en moderne uitstraling. Daarnaast zijn lamellendaken erg gebruiksvriendelijk en hebben ze een indrukwekkende uitstraling. De lamellen zijn gemaakt van aluminium en zijn kantelbaar. Hierdoor kun je zelf de hoeveelheid licht bepalen. Met één druk op de knop kan de positie van de lamellen veranderd worden en creëer je extra schaduw of juist meer zon. Om de weersinvloeden onder controle te houden zijn zo min mogelijk kunststoffen gebruikt. Een ideale toevoeging aan je tuinkamer!

Wil je graag een tuinkamer aanbouw aan huis? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op. Wij komen graag langs om je wensen te vertalen in een concreet voorstel!