Ventilatie bij een rolluik: zo voorkom je warmte in je woning

In de zomer komt de warmte van buiten al snel naar binnen. Gelukkig is daar een oplossing voor: rolluiken. Wist je dat deze effectieve zonwering een ventilatie stand heeft? Zo blijft het echt koel binnen!  

rolluik

Ventilatie stand bij rolluiken

Wanneer er buiten zomerse tempraturen zijn, wil je die graag buiten houden. Een goede oplossing hiervoor is om overdag de rolluiken te sluiten, zodat de zon niet naar binnen kan schijnen. Gebruik altijd de ventilatie stand van het rolluik wanneer je dit doet. Anders kan de warmte van de zon alsnog naar binnen glippen, omdat het blijft hangen tussen het raam en het rolluik. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Zorg daarom dat je op zomerse dagen altijd de ventilatie stand gebruikt wanneer je het rolluik sluit.

De warmte buitenhouden is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je meubels. Wanneer er lange tijd felle zon naar binnen schijnt, kunnen de meubels langzaam verkleuren. Zeker stoffen meubels zoals stoelen, banken en kleden zijn hier erg gevoelig voor. Ook je planten kunnen hier blij mee zijn, door felle zon kunnen de bladeren van sommige planten verbranden. 

Voordelen van een rolluik

Naast de ventilatie stand en effectieve zonwering zijn er nog meer voordelen die een rolluik te bieden heeft, we benoemen er graag een aantal:

  • Een rolluik zorgt voor veiligheid, het is namelijk inbraakwerend.
  • Minder overlast van buiten, rolluiken zijn geluidswerend.
  • Volledig donker in uw slaapkamer, waardoor je niet wakker wordt van de vroege zonnestralen. 
  • Keuze uit verschillende maten en kleuren, waardoor er altijd iets bijzit wat aan je wensen voldoet. 
  • Standaard 7 jaar garantie op het rolluik wanneer je deze bij ons bestelt. 

Rolluiken zonwering

Ben je op zoek naar zonwering voor je woning? Van den Hatert heeft verschillende soorten zonwering, waaronder rolluiken en rolluiken op zonne-energie. Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom!