Verduurzaam uw huis: hypotheekmogelijkheden

Wist u dat wij u ook veel kunnen vertellen over het creëren van een energiezuinige woonomgeving? Als expert in kunststof kozijnen krijgen we dagelijks vragen over verduurzamen en subsidieregelingen. Want algemeen bekend is dat kunststof kozijnen over goede isolerende eigenschappen beschikken. Wilt u uw huis verduurzamen? Wij willen u graag helpen met het vinden van manieren om uw verduurzaming te bekostigen. In deze blog bekijken we daarom de hypotheekgerelateerde opties die u kunt overwegen om uw verduurzamingsproject te financieren en wat Van den Hatert hierin voor u kan betekenen.

Extra lenen voor energiebesparing?

Bent u van plan uw woning energiezuiniger te maken of een nieuw energiezuinig huis te kopen? U kunt als huiseigenaar of koper een hogere hypotheek krijgen als u energiebesparende maatregelen neemt. Hoeveel u extra kunt lenen, hangt af van het energielabel van uw huidige of nieuwe woning. Investeren in verduurzaming is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook financieel aantrekkelijk zijn door de besparing die het kan opleveren voor uw energiekosten.

Veel hypotheekverstrekkers bieden een zogenaamd energiebespaarbudget aan. Dit is een extra bedrag dat bovenop uw reguliere hypotheek komt, specifiek bedoeld voor energiebesparende maatregelen. Het mooie van dit budget is dat het vaak uw maandelijkse lasten niet significant verhoogt, omdat de maatregelen uw energierekening moeten verlagen.

Maakt u uw nieuwe of uw huidige woning dus energiezuiniger, bijvoorbeeld met kunststof kozijnen? Dan kan dit zorgen voor een lagere energierekening. Daarom mag u een hogere hypotheek afsluiten om uw woning energiezuiniger te maken. Hoe lager het energielabel van uw woning is, hoe hoger het bedrag is dat u kunt lenen. Vaak zijn er voorwaarden van toepassing. Lees deze altijd goed door voordat u gebruik maakt van een regeling.

Groene hypotheken

Sommige banken of hypotheekverstrekkers bieden speciale groene hypotheken aan. Deze worden aangeboden aan huiseigenaren die hun woning energiezuiniger willen maken. U hebt met deze hypotheek vaak een lagere rente, wat ze bijzonder aantrekkelijk maakt. Een groene hypotheek kan een slimme manier zijn om uw investering in duurzaamheid te financieren.

Duurzaamheidsleningen en subsidies

Het is zeker verstandig om ook buiten de hypotheekmarkt te kijken. De overheid en ook veel gemeenten bieden duurzaamheidsleningen of subsidies aan voor woningeigenaren die hun huis willen verduurzamen. Deze leningen hebben vaak gunstige voorwaarden, zoals een lage rente. Er zijn voor verschillende energiebesparende maatregelen ook verschillende soorten subsidies of leningen beschikbaar. Zo is het combineren van verschillende maatregelen soms extra voordelig omdat u zo onder verschillende regelingen kunt vallen. Zo profiteert u dubbelop! Vraag bij uw eigen gemeente na wat op uw maatregelen van toepassing is.

De voordelen op lange termijn door huis verduurzamen

Naast de onmiddellijke financiële steun die deze opties bieden, is het belangrijk om de lange termijn in gedachten te houden. Verduurzaming kan de waarde van uw woning verhogen en u kunt continu besparen op uw energierekeningen, wat de initiële investering uiteindelijk kan compenseren. Het verduurzamen van uw woning is dus een slimme zet! Zowel voor uw portemonnee als voor het milieu. Heeft u duidelijk in beeld hoe u verduurzaming aan uw woning gaat bekostigen?

Bij Van den Hatert bieden we veel mogelijkheden om uw woning duurzamer te maken. Zo leveren en monteren wij hoge kwaliteit kunststof kozijnen. Deze kozijnen hebben verschillende voordelen. Zo zijn ze duurzaam vanwege de weerbestendigheid, lange levensduur en energie-efficiëntie. Ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden zonder te roesten of te rotten, behouden hun esthetische uitstraling gedurende vele jaren en minimaliseren warmteverlies, wat resulteert in lagere energiekosten. Bovendien zijn kunststof kozijnen milieuvriendelijk doordat ze gerecycled kunnen worden en weinig onderhoud nodig hebben, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor zowel huiseigenaren als het milieu. Kunststof kozijnen zijn daarom een uiterst geschikte manier om te investeren in verduurzaming.

Wij denken graag met u mee en maken altijd een vrijblijvende offerte. Waar kunnen we u bij helpen?

Huis verduurzamen