Welke verschillende soorten zonwering bestaan er?

Er bestaan veel verschillende soorten zonweringen en dat kan de keuze voor nieuwe zonwering best wel lastig maken. Want welke soorten zonwering bestaan er? En wat zijn de verschillen? Daarom hebben we een handig overzicht gemaakt met de verschillende soorten zonweringen die er bestaan. Doe er je voordeel mee!

Zonweringen

Soorten zonwering

Binnen zonwering zijn er verschillende mogelijkheden, denk hierbij aan:

We bespreken hieronder een aantal veelgekozen opties.

(Solar) screens

Screens zijn heel doeltreffend. De vlakhangende stof zorg namelijk voor optimale filtering van zonlicht en warmte. Een ander voordeel van de vlakhangende stof is dat het nauwelijks ruimte inneemt, waardoor screens breed inzetbaar zijn. Screens zijn zeer sterk, van hoge kwaliteit, windvast en er is keuze uit diverse kleuren en doekkleuren.

Een andere goede optie is een solar screen. Dit is een screen waarbij er een zonnepaneel aan de screen bevestigd zit. Hierdoor heb je geen bekabeling en geen stroomaansluiting nodig. Ideaal!

(Solar) rolluiken

Een rolluik houdt tijdens de zomer de warmte buiten. Maar ook in de winter ervaar je voordelen van een rolluik: door de extra isolatielaag houdt het de kou beter buiten en kan je besparen op je energiekosten. Daarnaast is een rolluik inbraakwerend en geeft het extra privacy.

Naast reguliere rolluiken bestaan er ook solar rolluiken. Dit zijn rolluiken waar een zonnepaneel aan vast zit. Maar je kan er ook voor kiezen om deze extern te plaatsen, op een plek waar meer zon komt bijvoorbeeld. De solar rolluiken werken ook ’s nachts omdat ze een accu hebben. Hierdoor kan je altijd optimaal genieten van je rolluik!

Serrezonwering

Zoals de naam al zegt, serrezonwering is zonwering voor in de serre. Deze zonwering kan onder of bovenop een glaskoepel of overkapping worden gebruikt. Het systeem wat gebruikt wordt bij serrezonwering zorgt ervoor dat het doek altijd strak blijft. Niet alleen praktisch, maar het ziet er ook nog eens stijlvol uit.

Zonwering voor het terras

Er bestaan niet alleen zonweringsproducten voor de woning, maar ook voor in de tuin. Ook hierin heb je verschillende soorten, zoals terrasschermen en pergola’s.

  • Een terrasscherm, ook wel een zonnescherm of knikarmscherm genoemd, is een handig verlengstuk voor aan de woning. Het biedt schaduw en creëert een aangenaam klimaat op het terras. Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om terrasschermen, bijvoorbeeld in afmeting, kleur en montage-opties.
  • Een pergola is een zonwering die wordt gebruikt als terrasoverkapping. Het is een horizontale zonwering die op palen staat. Het doel van de pergola is om een schaduwplek te creëren op het terras. Je kan een pergola zowel tegen het huis aan als op een vrije plek in de tuin plaatsen. Naast dat het een beschutte plek biedt tegen de zon, geeft het privacy en is het waterwerend. Zelfs bij lichte regen kan je buiten blijven! 

Zonwering Van den Hatert

Weet je na het lezen over deze verschillende soorten zonwering welke bij jou past? Of ben je op zoek naar deskundig advies? Kom gerust langs in onze showroom voor meer informatie en de mogelijkheden. We denken graag met u mee!