Dit zijn alle voordelen van kunststof kozijnen

De uitstraling van een woning wordt mede bepaald door de kozijnen. Daarom is het belangrijk dat de kozijnen passen bij de uitstraling die je wilt creëren. Wij bespreken in dit blog de voordelen van kunststof kozijnen. Ga jij voor een strakke uitstraling of een houtlook?

kunststof kozijnen

Wat zijn kunststof kozijnen?

Kozijnen zijn het frame waarin ramen, schuifpuien en deuren worden geplaatst. Waar kozijnen eerder van materialen zoals hout werden gemaakt, wordt tegenwoordig steeds meer kunststof gebruikt. Kunststof wordt gemaakt van PVC (polyvinylchloride). Dit is een tijdloos en duurzaam materiaal met een lange levensduur. 

Voordelen kunststof kozijnen

Benieuwd naar alle voordelen die kunststof kozijnen te bieden hebben? We benoemen ze graag voor je:

  • Onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te maken met een sopje
  • Inbraakwerend
  • Isolerend effect: ze verhogen de isolatiewaarde van je woning en verlagen de gasrekening
  • Lange levensduur 
  • Duurzaam: in het hele productieproces van deze kozijnen wordt rekening gehouden met een zo laag mogelijke stikstofuitstoot 
  • Vind je houten kozijnen mooier? Kies dan voor kunststof kozijnen met een houtlook nerfstructuur. Zo heb je de uitstraling van hout, maar de voordelen van kunststof. 

Een ander groot voordeel is dat je subsidie kunt krijgen voor het verduurzamen van je huis. Combineer je bijvoorbeeld kozijnen met HR++ of triple glas, kan je 30% van het bedrag terugkrijgen van de overheid. Dat is nog eens betaalbaar je kozijnen laten vervangen! Let wel op dat je aan de voorwaarden voor isolatiesubsidie voldoet. 

Kozijnen Van den Hatert

Van den Hatert levert diverse soorten kunststof kozijnen. Heb je liever kozijnen van een ander materiaal? Naast kunststof kozijnen hebben wij ook aluminium kozijnen in ons assortiment. Je bent van harte welkom in onze showroom om alle producten in het echt te ervaren. Wij staan klaar voor vrijblijvend advies!