Verschil serre en tuinkamer

Wat is het verschil tussen een serre en een tuinkamer?

Wil je graag het hele jaar door meer kunnen genieten van je tuin? Een extra kamer die voornamelijk uit glas bestaat is dan ideaal. Dit kan een serre of tuinkamer zijn. Maar weet je niet goed of een serre of tuinkamer met glazen schuifwanden beter bij je wensen past? Wat is het verschil tussen een serre of tuinkamer eigenlijk? Vaak worden beide termen door elkaar gebruikt, maar er is wel degelijk verschil tussen deze twee ruimtes. Wat dat verschil is leggen we je uit!

Wat is een serre?

Een serre is een uitbouw aan huis. De muren van je woning worden doorgebroken en er wordt een extra leefruimte gecreëerd. Vaak bestaat een serre uit veel glas. Het is dus een extra compleet geïsoleerde ruimte in huis. Doordat een extra ruimte gecreëerd wordt, is er een verbouwing nodig om een serre te plaatsen. Hierdoor zijn er hogere kosten aan verbonden dan bij de bouw van een tuinkamer.

Aluminium tuinkamer

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is een overkapping aan huis die volledig afgesloten kan worden, maar de ruimte is niet geïsoleerd. In tegenstelling tot bij een serre is bij een tuinkamer daardoor geen ingrijpende verbouwing nodig. De tuinkamer is een aanbouw die tegen de gevel van je huis wordt gemonteerd. Doordat de overkapping met zij- en voorwanden helemaal afgesloten kan worden, ben je het hele jaar door beschermd tegen wisselvallig en onaangenaam weer.

Het verschil tussen een serre en tuinkamer? Met een tuinkamer heb je alle voordelen van een serre zonder de complete verbouwing!

Tuinkamer ideeën:

  • Aluminium tuinkamer. Met een aluminium frame voor je tuinkamer kan je bij alle weersomstandigheden genieten van je tuin. Of het nou bewolkt is, regent of de zon fel schijnt, in je tuinkamer is het altijd goed vertoeven. Bij de aluminium tuinkamer heb je keuze in de vormgeving. Daarnaast is het frame in diverse kleuren beschikbaar en zijn er meerdere mogelijkheden voor het dak.
  • Een lamellendak is daar één mogelijkheid van. Lamellendaken hebben een indrukwekkende chique en moderne uitstraling. De lamellen kunnen gekanteld worden waardoor je zelf de lichtinval kan bepalen. Het lamellendak kan ook in een open vlak geplaatst worden. De tuinkamer hoeft dus niet per se compleet afgesloten te zijn. Het kan ook als een aparte overkapping in de tuin geplaatst worden.
  • Tuinkamer met glazen schuifwanden. De tuinkamer kan afgesloten worden met glazen zij- en voorwanden. De wanden zijn volledig te openen waardoor de kamer onderdeel van je tuin wordt. Zo kun je altijd van je tuin genieten.

Van den Hatert Zonwering en Kozijnen kan verschillende soorten tuinkamers plaatsen. Alles kan naar wens en op maat gemaakt worden. Zullen we de mogelijkheden eens bespreken?