Solar rolluiken: zonwering op zonne-energie

Een solar rolluik reguleert op een duurzame en kostenbesparende manier de temperatuur in huis en de montage ervan is eenvoudig. Met een solar rolluik geniet u niet alleen van een aangenaam klimaat in de zomer en uitstekende isolatie in de winter, maar profiteert u ook van vele andere voordelen. Benieuwd naar meer? Ontdek het in onze blog!

Wat zijn solar rolluiken?

We vertellen u graag meer over wat rolluiken op zonne-energie zo gewild maken. Rolluiken met een zonnepaneel noemen we ook wel solar rolluiken. Dankzij het zonnepaneel aan de voorzijde, laadt de accu op bij daglicht. Zo werkt het rolluik altijd en is hij duurzaam. Dit maakt dat het voor een efficiënte regulering zorgt van de hoeveelheid zonlicht en warmte die een ruimte binnenkomt. Zo vermindert u uw energieverbruik voor koeling of verwarming. Bij Van den Hatert Zonwering verkopen we verschillende merken zodat we altijd een solar rolluik hebben dat bij uw woning past. Het merk Bubendorff bijvoorbeeld, voert het zonnepaneel uit in glas zodat deze voor lange tijd optimaal blijft werken. Met wel 7 jaar garantie of 21.000 cycli bent u voor een lange tijd verzekerd van perfect werkende rolluiken. 

Voordelen van rolluiken op zonne-energie

1. Duurzaamheid: door gebruik te maken van zonne-energie verminder je de afhankelijkheid van energie via het net, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot en een positieve impact op het milieu.

2. Energiebesparing: door het slim reguleren van zonlicht en warmte, kunnen rolluiken op zonne-energie helpen om de energiekosten te verlagen door de behoefte aan kunstmatige koeling of verwarming te verminderen.

3. Wooncomfort: Elektrische rolluiken op zonne-energie bieden veel gemak. U hoeft de rolluiken niet meer handmatig te openen of te sluiten, wat vooral handig is als u vaak van huis bent. Daarnaast 

4. Privacy en beveiliging: rolluiken bieden niet alleen bescherming tegen de zon, maar ook tegen nieuwsgierige blikken en potentiële inbrekers, waardoor uw privacy en veiligheid worden verhoogd.

5. Verhoogde woningwaarde: duurzame functies zoals rolluiken op zonne-energie kunnen de aantrekkelijkheid van een woning vergroten en mogelijk de waarde ervan verhogen.

Is mijn woning of kantoor geschikt voor solar zonwering?

Of het nu gaat om een huis, kantoor of winkel, solar zonwering kan overal worden geïnstalleerd waar zonlicht en temperatuurregulering gewenst zijn.

Hoewel rolluiken op zonne-energie nog niet zo bekend zijn als traditionele rolluiken, groeit de beschikbaarheid ervan gestaag. Met de voortdurende vooruitgang in zonne-energie technologieën en de toenemende vraag naar duurzame oplossingen, is de kans groot dat we in de toekomst steeds meer van deze innovatieve zonwering zullen zien.

Wat kosten solar rolluiken?

De kosten van een rolluiken op zonne-energie variëren afhankelijk van uw specifieke vereisten, de afmetingen van het rolluik en eventuele extra opties die u wenst toe te voegen. Hoewel een solar rolluik over het algemeen iets duurder is dan een standaard rolluik, biedt het aanzienlijke besparingen op de energierekening. Bovendien hebben rolluiken een lange levensduur, waardoor ze een waardevolle investering vormen op lange termijn. Dit resulteert in een situatie waarin zowel u als het milieu profiteren, echt een win-win situatie dus! Vraag ons naar de kosten voor rolluiken op zonne-energie, we maken graag een passende offerte voor u.